Even voorstellen:

Mijn naam is Helma van de Rijt.

Ik ben Reiki docent, energetisch therapeut en mindfulnesstrainer.

 

Tot mijn 25ste was mijn gevoel mijn belangrijkste leidraad. Voelde iets goed, dan was het oké. Voelde het niet goed, dan ging ik op zoek naar andere mogelijkheden. Door een heftige gebeurtenis raakte ik echter die belangrijkste leidraad kwijt. Ik begon alles te beredeneren. Van betrekkelijke rust (leven vanuit gevoel) sloeg het om naar stress en angst (om besluiten te nemen). Dit heb ik behoorlijk lang “volgehouden” totdat ik er genoeg van had en weer terug wilde naar mijn gevoel. Bij de zoektocht kwam ik bij Reiki uit. Door Reiki leerde ik om te ontspannen, kwam ik weer terug bij mijn gevoel en leerde ik het zelfhelende vermogen van mijn lijf kennen en, heel belangrijk, te gebruiken..

 

 In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Energetisch therapeut. Voor mij sluit deze opleiding mooi aan bij Reiki. Beiden gaan uit van energie en kunnen ondersteuning bieden in het wegnemen van mentale, emotionele of lichamelijke blokkades. De behandelmethodes zijn alleen anders.  Voor mij was de stap om in 2020 de opleiding tot mindfulnesstrainer een mooie vervolgstap. Bij mindfulness gaat het om focus en aandacht. Door middel van meditaties, oefeningen en gesprekken krijg je handvatten om dit te leren en te ervaren. 

 

Reiki, energetische therapie en mindfulness zijn  “down to earth”. Dat draag ik uit in mijn behandelingen en in de cursussen. Ik wil je graag door behandelingen of een cursus, laten ervaren wat het voor je kan doen.