De cursussen.

 

 

 

Het mooie van Reiki is dat iedereen het kan leren. Je hebt geen speciale kennis of vaardigheid nodig. Je hebt het eigenlijk al in diep van binnen in je, maar kunt er misschien niet meer zo goed bij of je bent vergeten hoe het moet. Denk maar eens aan een moment waarbij je hoofdpijn of buikpijn had. Je gaat bijna automatisch met je handen naar de zere plek.  Als troost of om warmte (energie) te geven aan de pijnlijke plek. Als je troost wil bieden aan iemand anders, leg je vaak je hand op iemands arm of schouder, raak je iemands hand aan of sla je een arm om iemand heen. Daar denk je vaak niet bij na, maar doe je automatisch Bij een Reiki cursus ga ik de vaardigheid weer bij je "aan" zetten zodat je de gave weer intuïtief kunt gaan gebruiken en de energie via je handen kan gaan stromen.

 

Reiki 1 cursus

Bij Reiki 1 gaat het om het (weer) in contact komen met jezelf, je intuïtie en het "aan"zetten van de Reiki-energie. Ik begin de cursusdag met een stukje theorie.  Door meditatie waarbij je gaat aarden (down to earth), laat ik je voelen hoe de energie tussen je handen vrij komt. Daarna volgt de inwijding. Deze inwijding zorgt er voor dat je in staat bent om de universele energie te ontvangen en door te geven. Na de lunch ga je oefenen met de diverse handposities.  Je krijgt uitleg over de diverse toepassingen van Reiki . Het is mogelijk om de cursus alleen te volgen of met meerdere. In de ruimte is maximaal plaats voor 4 deelnemers. Op deze manier kan ik de regels van het RIVM handhaven. Aan het einde van de cursusdag, ontvang je een certificaat en kun je verder zelf met Reiki aan de slag. Je kunt niet alleen jezelf behandelen maar ook anderen. 

 

Wat maakt de Reiki 1 cursus bij mij uniek? Ik heb tijdens de opleiding tot energetisch therapeut ook kennis opgedaan over chakra's (de energiewielen in je lichaam die verbonden zijn met de verschillende organen). Ik betrek deze chakrakennis bij de cursus, zodat je daar ook gebruik van kunt maken tijdens het oefenen en de behandelingen. 

 

Deze cursus kan, voor groepen kleiner dan 4 personen, gegeven worden op 1 dag (van 10.00 uur tot 16.00 uur) of in 2 dagdelen. Een en ander in overleg. Is de groep groter dan kan er gekeken worden naar een cursus van 2 dagen. Er is dan meer ruimte om te oefenen.

 

Er kan een terugkomochtend of -middag worden afgesproken als je daar behoefte aan hebt. Tijdens zo'n terugkom-moment is er tijd en ruimte voor vragen, het uitwisselen van ervaringen, opmerkingen, tips en oefenen. Zo'n moment hoeft niet per sé in groepsverband te worden gedaan, maar kan individueel gepland worden als daar behoefte toe is. 

 

Reiki 2 cursus

Nadat je Reiki 1 hebt afgerond, is het mogelijk om een Reiki 2 cursusdag te doen.  Waar het bij Reiki 1 draait het om het fysieke niveau, gaat het bij Reiki 2 om verdieping en het emotionele niveau. Je leert 3 symbolen en hun toepassingsmogelijkheden, waaronder de behandeling op afstand. De energie wordt door de symbolen versterkt. Je ontvangt de inwijding voor Reiki 2. Omdat voor de behandeling op afstand en de verdieping van de behandeling nog meer een beroep op je intuïtie en gevoel wordt gedaan, maken we tijdens de cursusdag gebruik van oefeningen om dat gevoel te versterken. Je leert je af te stemmen op degene waar je de behandeling op afstand, bij in wilt zetten. Deze oefeningen kun je ook in het dageljks leven toepassen, zonder dat je met Reiki bezig bent. Aan het eind van de cursusdag, ontvang je het certificaat Reiki 2 

 

Er kan ook hier een terugkomochtend of -middag worden afgesproken als je daar behoefte aan hebt. Tijdens zo'n terugkom-moment is er tijd en ruimte voor vragen, het uitwisselen van ervaringen, opmerkingen, tips en oefenen. Zo'n moment hoeft niet per sé in groepsverband te worden gedaan, maar kan individueel gepland worden als daar behoefte toe is.

 

Deze cursus kan gegeven worden op 1 dag (van 10.00 uur tot 16.00 uur) of in 2 dagdelen. Een en ander in overleg.

 

Reiki 3 cursus

Bij Reiki 3 (A+B) verdiep je nog verder en krijg  je het Mastersymbool (3A). Je leert tevens hoe je de kennis door kunt geven via cursussen (3B). Je ontvangt de inwijding voor Reiki 3 A en B. Na deze dag mag je jezelf Reikimaster of docent noemen.  Je ontvangt ook hiervan een certificaat.

 

Wil je een Reiki 3 cursus volgen, neem dan contact met me op. We kunnen kijken wat er mogelijk is.

 

 

Tarieven:

Reiki 1 cursusdag   € 130,00 (incl. lesmateriaal, lunch, thee/koffie, versnaperingen en certificaat)

Reiki 2 cursusdag  € 180,00 (incl. lesmateriaal, lunch, thee/koffie, versnaperingen en certificaat)