De cursussen.

 

 

 

Het mooie van Reiki is dat iedereen het kan leren. Je hebt geen speciale kennis of vaardigheid nodig. 

 

Bij Reiki 1 gaat het om het (weer) in contact komen met jezelf en je intuïtie. Ik begin de cursusdag met een stukje theorie. Daarna volgt de inwijding. Deze inwijding zorgt er voor dat je in staat bent om de universele energie te ontvangen en door te geven. Na de lunch ga je oefenen met de diverse handposities.  Je krijgt uitleg over de diverse toepassingen van Reiki . Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 6 personen). Aan het einde van de cursusdag, ontvang je een certificaat en kun je verder zelf met Reiki aan de slag. Je kunt niet alleen jezelf behandelen maar ook anderen. 

 

Wat maakt de Reiki 1 cursus bij mij uniek? Ik heb tijdens de opleiding tot energetisch therapeut ook kennis opgedaan over chakra's (de energiewielen in je lichaam die verbonden zijn met de verschillende organen). Ik betrek deze chakrakennis bij de cursus, zodat je daar ook gebruik van kunt maken tijdens het oefenen en de behandelingen. 

 

Er kan een terugkomochtend of -middag worden afgesproken als je daar behoefte aan hebt. Tijdens zo'n terugkom-moment is er tijd en ruimte voor vragen, het uitwisselen van ervaringen, opmerkingen, tips en oefenen. Zo'n moment hoeft niet per sé in groepsverband te worden gedaan, maar kan individueel gepland worden als daar behoefte toe is. 

 

Nadat je Reiki 1 hebt afgerond, is het mogelijk om een Reiki 2 cursusdag te doen.  Waar het bij Reiki 1 draait het om het fysieke niveau, gaat het bij Reiki 2 om verdieping en het emotionele niveau. Je leert 3 symbolen en hun toepassingsmogelijkheden, waaronder de behandeling op afstand. De energie wordt door de symbolen versterkt. Je ontvangt de inwijding voor Reiki 2. Omdat voor de behandeling op afstand en de verdieping van de behandeling nog meer een beroep op je intuïtie en gevoel wordt gedaan, maken we tijdens de cursusdag gebruik van oefeningen om dat gevoel te versterken. Je leert je af te stemmen Deze oefeningen kun je ook in het dageljks leven toepassen, zonder dat je met Reiki bezig bent. Aan het eind van de cursusdag, ontvang je een certificaat. Reiki 2 

 

Er kan ook hier een terugkomochtend of -middag worden afgesproken als je daar behoefte aan hebt. Tijdens zo'n terugkom-moment is er tijd en ruimte voor vragen, het uitwisselen van ervaringen, opmerkingen, tips en oefenen. Zo'n moment hoeft niet per sé in groepsverband te worden gedaan, maar kan individueel gepland worden als daar behoefte toe is

 

Bij Reiki 3 (A+B) verdiep je nog verder enkrijg  je het Mastersymbool (3A). Je leert tevens hoe je de kennis door kunt geven via cursussen (3B). Je ontvangt de inwijding voor Reiki 3 A en B. Na deze dag mag je jezelf Reikimaster of docent noemen.  Je ontvangt ook hiervan een certificaat.

 

Momenteel richt ik me alleen op de Reiki 1 en Reiki 2 cursus. Op een later moment en bij voldoende belangstelling, bied ik de mogelijkheid voor de Reiki 3 A en B cursusdag aan.

 

 

Tarieven:

Reiki 1 cursusdag   € 130,00 (incl. lesmateriaal, lunch, thee/koffie, versnaperingen en certificaat)

Reiki 2 cursusdag  € 185,00 (incl. lesmateriaal, lunch, thee/koffie, versnaperingen en certificaat)

 

 

Wil je een afspraak maken voor een behandeling of cursus? Kijk even bij agenda wanneer er mogelijkheden zijn. Laat me je voorkeur weten via het contactformulier en je krijgt van mij zo snel mogelijk bericht terug of ik de afspraak definitief voor je in kan plannen.

Een Reikibehandeling of energetisch consult duurt ongeveer 45-60 minuten. Een mindfulness-sessie ongeveer 120 minuten. Een Reikicursus kan gegeven worden van 10.00 uur tot 16.00 uur of in 2 aparte dagdelen.