De cursussen.

 

 

 

Het mooie van Reiki is dat iedereen het kan leren. Je hebt geen speciale kennis of vaardigheid nodig. 

 

Bij Reiki 1 gaat het om het (weer) in contact komen met jezelf en je intuïtie. Ik begin de cursusdag met een stukje theorie. Daarna volgt de inwijding en ga je oefenen met de diverse handposities.  Je krijgt uitleg over de diverse toepassingen van Reiki . Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 6 personen). Aan het einde van de cursusdag, ontvang je een certificaat en kun je verder zelf met Reiki aan de slag. 

 

Wat maakt de Reiki 1 cursus bij mij uniek? Ik heb tijdens de opleiding tot energetisch therapeut ook kennis opgedaan over chakra's (de energiewielen in je lichaam die verbonden zijn met de verschillende organen). Ik betrek deze chakrakennis bij de cursus, zodat je daar ook gebruik van kunt maken tijdens het oefenen en de behandelingen. 

 

Er kan een terugkomochtend of -middag worden afgesproken als je daar behoefte aan hebt. Tijdens zo'n terugkom-moment is er tijd en ruimte voor vragen, het uitwisselen van ervaringen, opmerkingen, tips en oefenen. Zo'n moment hoeft niet per sé in groepsverband te worden gedaan, maar kan individueel gepland worden als daar behoefte toe is. 

 

Nadat je Reiki 1 hebt afgerond, is het mogelijk om een Reiki 2 cursusdag te doen. Bij Reiki 2 draait het om verdieping. Je leert symbolen en hun toepassingsmogelijkheden, waaronder de behandeling op afstand. De energie wordt door de symbolen versterkt. Je ontvangt de inwijding voor Reiki 2. Omdat voor de behandeling op afstand en de verdieping van de behandeling nog meer een beroep op je intuïtie en gevoel wordt gedaan, maken we tijdens de cursusdag gebruik van oefeningen om dat gevoel te versterken. Deze oefeningen kun je ook in het dageljks leven toepassen, zonder dat je met Reiki bezig bent. Aan het eind van de cursusdag, ontvang je een certificaat.

 

Er kan ook hier een terugkomochtend of -middag worden afgesproken als je daar behoefte aan hebt. Tijdens zo'n terugkom-moment is er tijd en ruimte voor vragen, het uitwisselen van ervaringen, opmerkingen, tips en oefenen. Zo'n moment hoeft niet per sé in groepsverband te worden gedaan, maar kan individueel gepland worden als daar behoefte toe is

 

Bij Reiki 3 (A+B) verdiep je nog verder enkrijg  je het Mastersymbool (3A). Je leert tevens hoe je de kennis door kunt geven via cursussen (3B). Je ontvangt de inwijding voor Reiki 3 A en B. Na deze dag mag je jezelf Reikimaster of docent noemen.  Je ontvangt ook hiervan een certificaat.

 

Momenteel richt ik me alleen op de Reiki 1 en Reiki 2 cursus. Op een later moment en bij voldoende belangstelling, bied ik de mogelijkheid voor de Reiki 3 A en B cursusdag aan.

 

 

Tarieven:

Reiki 1 cursusdag   € 115,00 (incl. lesmateriaal en certificaat)

Reiki 2 cursusdag  € 165,00 (incl. lesmateriaal en certificaat)

 

Cursusdata: 

      

     

 

24 november  2019: Reiki 1 cursus

Waar: Yoga studio Een nieuwe Balans, Barrierweg 192a in Eindhoven.

Tijd: 10.00 - 16.30 uur

Nog 6 plekken vrij 

 

Datum november Uden volgt nog.