De Reiki behandeling

 

 

 

De vertaling van het Japanse woord Reiki is universele energie. Alles is opgebouwd uit energie. Energie is overal om ons heen. We hebben het nodig om te leven en te groeien.

 

Reiki is een alternatieve geneeswijze, die uitgaat van het zelfhelend vermogen van je lichaam,  maar vervangt de reguliere gezondheidszorg niet. Voor mij staat Reiki voor ont-"spanning" en voor ondersteuning.

 

Als ik een Reikibehandeling geef, merk ik dat mensen ontspannen, weer verbinding kunnen maken met zichzelf. En als je spanning los kunt laten, komt er ruimte om de energie weer vrij te laten stromen. Blokkades die ontstaan zijn door stress, spanning, in je hoofd zitten, pijn (emotioneel of fysiek) komen los, waardoor mensen tot rust komen.

 

Maar Reiki is meer. Een behandeling kan ondersteunend werken bij een herstelperiode na ziekte of een operatie. Maar ik gebruik Reiki ook bij hoofdpijn, nekklachten, spierpijn, rugklachten en dergelijke. De energie gaat weer stromen, geeft kracht en rust.

 

Hoe gaat het in zijn werk? Bij een behandeling leg ik mijn handen op het lichaam van de ontvanger of houdt ze er boven, om zo de energie (weer) te laten doorstromen. Er zijn een aantal handposities die ik kan volgen maar ik werk vanuit mijn gevoel. Dat betekent dat ik soms alle handposities volg maar dat ik in bepaalde gevallen hier ook vanaf wijk. Reiki energie vindt zelf de weg naar de plek in je lijf, die energie nodig heeft. Mijn handen "voelen" aan waar de energie het beste kan worden "in"gezet.

Het is een zachte manier van helen en ondersteunen.

 

Met Reiki is het ook mogelijk om energie te sturen naar de diepere lagen, oud zeer of vastzittende emoties. Ook die kunnen zorgen voor blokkades waardoor er op lichamelijk vlak pijn of ongemak ontstaat. Soms zijn er meerdere sessies nodig om die lagen te bereiken en deze te helen. Soms wordt door een behandeling er iets in werking gezet en kun je er zelf verder mee aan de slag. We overleggen altijd wat de mogelijkheden zijn en kijken dan of een vervolgsessie nodig is.

 

Ik begin met een kort gesprek waarin je aan kunt geven wat je verwachting is, waar je last van hebt, waar je hulp bij nodig hebt en ik vertel wat de behandeling inhoudt. De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten. Na de behandeling is er tijd voor vragen en/of opmerkingen.

 

De kosten voor een behandeling van een uur zijn €60,00.

 

 Wil je een afspraak maken voor een behandeling? Stuur me een bericht via het contactformulier en je krijgt van mij zo snel mogelijk bericht terug.