Wat is Reiki?

 

 

 

De vertaling van het Japanse Reiki is universele energie. Alles is opgebouwd uit energie. Energie is overal om ons heen en hebben we nodig om te leven en te groeien.

 

Bij Reiki werkt de behandelaar als schakel tussen de universele energie en de ontvanger. Dit betekent dat de behandelaar geen gebruik maakt van de eigen energie maar de universele energie die om ons heen aanwezig is, doorgeeft.  Dit gebeurt via de handen door middel van verschillende handposities. Tijdens een behandeling legt de behandelaar de handen op het lichaam van de ontvanger of houdt ze er boven, om zo de energie te laten doorstromen. Deze energie zoekt zelf zijn weg en zorgt voor balans in het lichaam. Iedereen ervaart dit op zijn of haar eigen manier omdat iedereen uniek is. 

 

Een Reiki behandeling werkt ontspannend maar heeft ook een helende werking doordat energieblokkades worden verminderd of opgeheven. Hierdoor ontstaat er weer ruimte en kan de energie vrij door het lichaam stromen via de energiebanen in het lichaam. 

 

Ik realiseer me dat dit een korte intro is in wat Reiki inhoudt en kan doen. De beste manier om kennis te maken met Reiki is het zelf te ervaren door een behandeling of een 1daagse-cursus.

 

Naast het in balans brengen van lichaam en geest, zijn er veel meer toepassingen van Reiki. Denk bijvoorbeeld aan het spiritueel reinigen van een ruimte, het behandelen op afstand en het behandelen van dieren bijvoorbeeld. Ik vertel je hier graag meer over bij een behandeling of bij een cursus.  

 

Reiki is een alternatieve geneeswijze en is geen vervanging van de behandeling door een (huis)arts of specialist. Het is ook geen wondermiddel.