Wat is Reiki?

 

 

 

De vertaling van het Japanse woord Reiki is universele energie. Alles is opgebouwd uit energie. Energie is overal om ons heen. We hebben het nodig om te leven en te groeien.

 

We vinden het normaal dat een schaaf- of snijwondje vanzelf geneest. Maar bij bijvoorbeeld hoofdpijn, nek- en schouderklachten zijn we geneigd om pillen en zalfjes te gebruiken. Deze klachten zijn vaak het gevolg van een energieblokkade in je lichaam. Door Reiki kun je deze energieblokkades verminderen of opheffen waardoor ook de klachten verminderen of verdwijnen. Er wordt gebruik gemaakt van energie en het zelfhelend vermogen van het lichaam. 

 

Dit gebeurt via de handen door middel van verschillende handposities. Tijdens een behandeling legt de behandelaar zijn of haar handen op het lichaam van de ontvanger of houdt ze er boven, om zo de energie (weer) te laten doorstromen. Blokkades en spanning verdwijnen waardoor er weer ruimte en ontspanning komt.  De energie zoekt zelf zijn weg en zorgt voor balans in het lichaam. Iedereen ervaart dit op zijn of haar eigen manier omdat iedereen uniek is. 

 

Ik realiseer me dat dit een korte intro is in wat Reiki inhoudt en kan doen. De beste manier om kennis te maken met Reiki is het zelf te ervaren door een behandeling of een 1daagse-cursus.

 

Naast het in balans brengen van lichaam en geest, zijn er veel meer toepassingen van Reiki. Denk bijvoorbeeld aan het spiritueel reinigen van een ruimte, het behandelen op afstand en het behandelen van dieren bijvoorbeeld. Ik vertel je hier graag meer over bij een behandeling of bij een cursus.  

 

Reiki is een alternatieve geneeswijze en is geen vervanging van de behandeling door een (huis)arts of specialist. Het is ook geen wondermiddel.